K počtení...

11.04.2016 10:54

 

„Ochrana trofejních ryb nefunguje. Rybáři kapitální ryby ukradnou!“ říká Dušan Hýbner, předseda SÚS ČRS

Dušan Hýbner. Předseda středočeských rybářů, který svým chováním připomíná neposedného revolucionáře. Jenže! Jeho nápady a názory nejsou planými výstřely do vzduchu. Naopak! Jeho buldočí povaha plná zarputilosti a výdrže vede k tomu, že se minimálně rybářské organizace ve Středních Čechách začínají měnit k lepšímu. A to docela výrazně. Takže neúnavná chuť ke změnám začíná nést první plody. I možná proto je „postrachem“ pro samotné vedení ČRS. A naopak pro rybáře je vítanou a dlouho očekávanou změnou…

číst více

 

TIPY A TRIKY: Účinná nástraha kapry, která zaručeně funguje

Pečivo a řepka. Dvě léty prověřené suroviny, které kapři milují. A co teprve, když pečivo a řepku spojíte dohromady? Ale ano, taková nástraha už existuje! Jmenuje se ŘEPKÁČ. Jedná se o nástrahu, která vypadá jako klasické rohlíkové boilies. Jenže! Právě ŘEPKÁČ je vyrobený z prvotřídního těsta, které český výrobce této nástrahy vyvinul s pomocí odborníků z Francie. A navíc, výrobce do těsta přidal i samotnou řepku. Vznikla tak nástraha, která při lovu kaprů perfektně funguje!

číst více

OBALOVACÍ TĚSTO: Jedinečný atraktor, který funguje i na ty největší kapry!

Obalovací těsta na ryby. Skvělá věc, s jejíž pomocí mnohonásobně zatraktivníte svou nástrahu. Jak? Stačí, když na vaši nástrahu nanesete obalovací těsto. V tom momentě vaše nástraha dostane jedinečný povrch, který ve vodě úžasně pracuje. Obalovací těsta jsou hitem posledních sezón. A není se čemu divit! Díky této vychytávce rybáři nachytali spoustu nádherných ryb. Vyzkoušejte i vy obalovací těsto a buďte u vody úspěšní!

číst více

„ČESKÉ TRESKY“ V LABI: Rybáři se snaží vrátit mníka do Labe. Jedním kliknutím můžete pomoci i vy!

Rybáři z MO Kolín a z MO Žíželice dostali skvělý nápad. Chtějí do Labe a Cidliny nasadit mníky jednovousé, čímž se pokusí navrátit tyto nádherné ryby do našich toků. Ale aby se mníci v Labi a Cidlině skutečně objevili, potřebují rybáři podporu od rybářské veřejnosti. Nebojte, není to nic složitého. Stačí jedno kliknutí! Pomozte kolínským rybářům v jejich snaze o navrácení mníka jednovousého do Labe!

číst více

BRUTÁLNÍ ÚTOKY OBROVSKÝCH ŠTIK: Podívejte se, jak trofejní štiky útočí na menší příbuzné!

Těch fotografií a videí, kdy velké štiky útočí na menší ryby svého druhu, jsou na internetu spousty. My jsme na rybářském internetu našli zajímavé video, ve kterém takových „kanibalských“ útoků uvidíte hned několik. A je to fascinující podívaná! Velké štiky se vůbec neostýchají zaútočit na menší příbuznou, a to ani v tu chvíli, kdy je její kořist na háčku. To v člověku vzbuzuje domnění, že štika je opravdu krvelačný dravec. Přesvědčte se sami…

číst více