Rybáři H.M. 2017

14.12.2017 10:01

Letošní sezóna na rybníku v Horní Moštěnici je za námi. Věříme, že vám přinesla mnoho pěkných zážitků i nějaký ten úlovek. 

Z již tradičních akcí, které v roce 2017 proběhly v režii „moštěnských rybářů“, nelze nepřipomenout červnové dětské rybářské závody pořádané pro školní mládež. Po předchozích ročnících ve znamení slunných dnů s příjemným letním počasím nám zpočátku pořádně sprchlo, ale i tak se celá akce vydařila a nakonec se na nás i to sluníčko usmálo.

Takovým letním vrcholem v dění na rybníku byla opět akce Neckyáda s programem pro celé odpoledne i večer. Po sérii zábavných soutěží s příchutí recese a po vyhlášení nejlepšího plavidla jsme zakotvili u táboráku a folkových písniček pana Milana Svozila. V prezentaci svých plavidel divákům, během níž se hodnotila originalita, tentokrát jednoznačně zvítězilo plavidlo rybářů nazvané Splašená sardel. Opět nechyběly disciplíny jako přechod rybníka po laně, či vyřazovací rozplavby na kánoích.

Další z akcí, a to hlavně pro členy – rybáře, byly spolkové závody pořádané první zářijovou sobotu. Počasí bylo typicky podzimní, ale všichni měli možnost zahřát se nejen dobrým teplým gulášem. O úlovky trofejních kaprů nebyla nouze. Hodnotnou cenu a putovní pohár za první místo získal domácí kapr pan Ondřej Martínek (úlovek: kapr 72cm). V soutěži týmů šla cena za první místo panu V. Mišovi a panu P. Janků (součet ryb 527cm).

Vrcholnou událostí roku se však letos stal kontrolní výlov rybníka, který se uskutečnil 4. listopadu, a jeho cílem bylo v podstatě prověřit, jak s tou naší vodou hospodaříme. A ukázalo se, že opravdu dobře. Kvalitní zarybnění je hlavně vizitkou práce spolkového hospodáře pana L. Jemelky, za což mu patří velký dík. Nerybářská veřejnost si na akci, kromě podívané, zábavy a bohaté tomboly, mohla dopřát občerstvení v podobě rybích specialit a lidé měli možnost zakoupit si živého čerstvě vyloveného kapříka.

Závěrem patří za rybářský spolek poděkování všem z řad veřejnosti, kteří si k nám opět našli cestu a návštěvou pořádaných akcí podpořili dění na rybníku v obci Horní Moštěnice.