Podzimní počtení

03.10.2017 20:45

Lov na rybičku: Tajný fígl na velké candáty! Jak přilákat candáty na lovné místo k nástraze?

Nejlepší období pro lov velkých candátů na rybičku je za dveřmi. Teploty pomalu ale jistě míří dolů, což je jasným signálem pro dravce, aby se začali připravovat na nehostinné chvíle. Teď začnou smečky candátů masakrovat nebohá hejna drobných rybiček. Pokud si chcete taktéž ulovit krásného candáta, pak byste od půlky září až do konce roku neměli u vody chybět. Ale jak přinutit candáty k záběru?

číst více


 

NOVINKA: Rybáři si mohou vyřídit doživotní rybářský lístek. Stojí 1000 korun

V letošním roce se objevily hned dva nové druhy rybářských lístků. Na jaře byl zaveden krátkodobý lístek na 30 dní, který je určen především „rekreačním“ rybářům, kteří si chtějí zachytat pouze několik dní nebo týdnů v roce. A pak je tady úplně nový lístek – doživotní. Jak už název napovídá, tento rybářský lístek má rybář na celý život. Předpokládaná účinnost by měla být od 1. 11. 2017. 

číst více

Lov candátů: Co je lepší? Mrtvá rybička nebo gumová nástraha?

Candáti patří k nejvyhledávanějším rybím druhům na našich revírech. A ono se není čemu divit. Stopování candátích „smeček“ je velmi vzrušující záležitostí. Candáty můžeme lovit hned několika způsoby. Třeba na položenou s rybičkou, anebo s gumovou nástrahou na přívlač. Každá technika má své zastánce. Ale která je vlastně ta lepší, respektive úspěšnější?

číst více